1. Ikke bruk sko inne. Ta av deg skoene hvis du besøker andre og gjerne også hjemme i din egen stue. Det vil huseier sette stor pris på. Nordmenn er stolte av sine gulv, og vil holde det rent og pent i hjemmet sitt.

2. Ikke røyk inne. Tobakkskadeloven, ofte omtalt som «røykeloven», innebærer at serveringssteder skal være røykfrie. De aller fleste nordmenn ønsker også å ha et røykfritt hjem med et godt inneklima. Husk at innendørs tobakksrøyk er helseskadelig og kan være kreftfremkallende.

3. Nordmenn er ikke vant til sterk mat med mye lukt. Ta hensyn til naboene dine når du lager middag. Lukk vinduene og bruk kjøkkenviften hver gang du bruker kokeplaten.

4. Pass på åpen ild. Mange norske boliger er laget av tre. Vær forsiktig når du tenner stearinlys og lignende. Husk å slukk all ild før du går ut!

5. Nordmenn flest er glad i ro og fred på kveldstid, og vil ha det stille i huset etter klokken 23:00. Demp gjerne musikk, og bruk det vi nordmenn kaller «innestemme».

6. Vi elsker husdyr, og kanskje spesielt hunder! I Norge er hunden menneskets beste venn, og vi er vant til å ha den inne - ofte i sofaen. Hundene er husrene og kosete, og veldig sjeldent farlige.

7. Respekter husvertens privatliv. Nordmenn er glad i å være sosiale, men de liker også alenetid. Det er ikke sikkert at han eller hun alltid er tilgjengelig for selskap. Det kan også være lurt å ringe på forhånd eller banke på døra hvis du vil komme på besøk.

8. Renslighet er viktig. En dusj etter trening er en nødvendighet, men pass på varmtvannet, det kan bli tomt!

9. Luft ut og gjør rent! Grunnlaget for god helse legges tidlig, og derfor er miljøet i boligen viktig. Inneluften er ofte mer forurenset enn uteluften. Et dårlig inneklima oppstår ofte av dårlig renhold/støv, for høy innetemperatur, mangelfull ventilasjon eller dårlige lufterutiner. (Kilde: Helsenorge.no).

10. Be gjerne husvert, naboer, nye og gamle venner på middagsbesøk, men inviter dem over mellom klokken 18:00 og 20:00. I Norge spiser vi nemlig middag tidligere enn i andre land.


20_2-kopi-min.jpg#asset:261